דבר ראשון- מה מכינים? אנחנו הלכנו על הכיוון של פלטות אירוח. אתם שואלים למה? אז נענה לכם שזו כלל לא שאלה. מגשי אירוח יכולים להכיל מגוון רחב של מאכלים, המוגשים בצורה נאה שגורמת תחושה נעימה אצל מי שנגיש לו את המנה.
• מעבר למראה הנאה, אנו הולכים על פרקטיקה- מגשי אירוח, פלטות ירקות או כריכים, נוחים מאד לשינוע והעברה ממקום למקום. בנוסף ניתן להכין אותם מראש, לעטוף ולהניח במקרר כך שמדובר בחיסכון בזמן ובמניעת לחץ בזמן האירוח.
• אז לאחר שהחלטנו על מגשי אירוח נכין רשימת קניות. הרשימה תכלול את מגוון פירות וירקות העונה.
• בגזרת הירקות: תבחרו סוגים שונים של ירקות ובהם תגוונו את הצבעים. לדוגמא פלפלים בירוק, אדום צהוב וכתום, או עגבניות שרי שניתן למצוא במגוון צבעים. קשת צבעים רחבה תיתן לנו אפשרות לעריכה שתיצור מראה יפה ועשיר בעין.
• בגזרת הפירות- כאן ממש ניתן להתפרע מכיוון שפירות יש לנו בכל הגוונים, המינים והגדלים, וניתן לשלב כאן גם פירות יבשים במקרה הרצון והצורך. כאשר מדובר בפירות מיוחדים כגון קרמבולה (פרי הכוכב) נמליץ לרכוש מעט רק על מנת לגוון ולהעשיר את העריכה, כי מצד הפרקטיקה מדובר בפירות שפחות נאכלים והם יותר אלמנט קישוטי.
• גבינות- קשות, רכות, צהובות. עיזים ובקר- רק תבחרו מה הכיוון ומה מגבלת התקציב, כי כאן בהחלט ניתן לגלות שמגש גבינות עולה יותר ממה שציפיתם. אז אחרי שתחליטו מה מסגרת התקציב, תוכלו לבחור גבינות לפי טעמכם. כהתחלה אנו ממליצים על גבינות לבנות שתתבלו באופן עצמאי, גבינה צהובה ובולגרית שאהובות על כולם, ומשולשי גבינה מותכת, שגם טעימים וגם מוסיפים אלמנט עיצובי.
• גם בתחום הדגים והבשר, לאחר שתחליטו על מסגרת תקציב תוכלו לבחור מגוון דגים מעושנים ומלוחים, נקניקים שונים או פסטרמות.
• ועכשיו- לעצב. כאן תתנו לדמיון שלכם להתפרע ותהנו. כאשר אתם מעצבים מגש, תזכרו לשלב מספר צבעים ולהניח צבעים מנוגדים אחד על יד השני, לדוגמא מלפפון וגזר, עגבניות שרי וקולרבי, דובדבנים ומלון ירקרק וכד'.
• איך לעצב? מספר אפשרויות. מגש עגול תוכלו לחלק למספר עיגולים אחד בתוך השני, או לרבעים. מגש מרובע באותו אופן- כריכים בעיצוב ריבוע בתוך ריבוע או רבעים. בתוך כל חלק הניחו פרי מסוים, אם הוא חתוך אז בצורת מניפה ואם הוא שלם אז כערימה מסודרת. ניתן גם להניח שורות של פירות או כספירלה, מה שמשדרג את המראה מאד.
9. מומלץ לבחור בפירות וירקות קשים ויציבים שלא יגירו נוזלים אחד על השני. (למשל היינו ממליצים על עגבניות שרי לעומת עגבניות רגילות חתוכות, כי אז יש סיכוי שנוזלי העגבנייה יציפו לכם את המגש ויפגמו בשאר הטעמים)
10. לסיום, אל תשכחו להניח מזלגות קטנים או קיסמים על מגשי אירוח, וכמובן מפיות לניגוב האצבעות.
בהצלחה!
אוהבים מתכונים, טיפים וצרכנות ? כנסו ל נטו ניוז - פורטל הצרכנות הגדול בישראל